Na de vele positieve reacties op voorgaande edities komt er in 2018 opnieuw een MaïsChallenge. NAJK gaat samen met LG nogmaals de snijmaïsteelt op scherp zetten in een spannende competitie.

MaïsChallenge 2018 daagt deelnemers komend seizoen uit om hun maïsteelt bewuster en verantwoorder op te pakken. Samen met specialisten werken ze aan een beter bodembeheer en meer vakmanschap. Verbouw je maïs of werk je op een veebedrijf met maïsteelt, doe dan mee. De inschrijvingsperiode is nu geopend >>

Leerzaam project

Voor de vierde keer organiseert NAJK samen met LG de MaïsChallenge. Het is een leerzaam project voor jonge telers: kennis, tips, analyses en adviezen zijn direct toepasbaar in de eigen bedrijfssituatie. Limagrain stelt deelnemers 2 ha maïszaad ter beschikking, daarnaast maken ze kans op mooie prijzen.

Duurzame teelt

Maïs is de belangrijkste energiebron in het rundveerantsoen en kan de methaanuitstoot tot wel een kwart doen afnemen.In deze editie van de MaïsChallenge ligt de focus op het duurzamer verbouwen van jouw maïs.

Deelnemers gaan bovendien aan de slag met LG-maïszaad dat is voorzien van de innovatieve TSSV2-coating. In de bodem aanwezige maar moeilijk oplosbare fosfaten en sporenelementen worden daarmee veel beter opneembaar voor de plant. Dat kan tot wel 5% opbrengstverhoging leiden!

Expertise opdoen

In de MaïsChallenge gaat het om expertise opdoen, bewustwording en ervaringen uitwisselen met anderen. Specialisten van LG bezoeken en beoordelen de deelnemende percelen. Gedurende de Challenge zijn er leerzame masterclasses voor de deelnemers. Zij kunnen op alle onderdelen punten verdienen en kans maken op mooie prijzen.

De hoofdprijs bestaat uit een geheel verzorgde studiereis voor twee personen naar de Auvergne, hét maïscentrum van Frankrijk, inclusief bezoek aan de grootste internationale livestock vakbeurs ‘Sommet de l’élevage’. De tweede prijs is een smart watch en de derde prijs een portable bluetooth speaker.

Aanmelden

Deelname aan de MaïsChallenge is gratis. Schrijf je hier in >> Daar vind je ook de wedstrijdvoorwaarden. De inschrijvingstermijn loopt tot 8 januari 2018 of eerder als het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Wees er dus op tijd bij!