De graanoogst kwam dit jaar bijzonder vroeg op gang en is onder prima omstandigheden verlopen. Ook de kwaliteit en opbrengst van de wintertarwe was dit jaar doorgaans erg goed. Welke tarwerassen zijn de uitblinkers en dus aanbevolen voor oogst 2023?

Unieke kweekpositie

Graan is één van de strategische gewassen van veredelingsbedrijf Groupe Limagrain. Uniek is dat we niet alleen granen veredelen, maar ook binnen onze cooperatie verwerken tot grondstoffen én eindproducten. Deze volledige keten-verwevenheid en ons wereldwijd researchnetwerk levert jaarlijks nieuwe graanrassen op die perfect aansluiten op de behoeften van telers en collecteurs.

In de wintertarweveredeling van LG staat een hoge opbrengstpotentie in combinatie met sterke resistentiegenen en stevig stro centraal. Onze rassen zijn verkrijgbaar bij je lokale graancollecteur of dealer. Selecteer je rassen met onze online keuzetool >

Chevignon: supergezonde opbrengsttopper baktarwe

Dit ras is uitgegroeid tot meest gezaaide baktarwe van Nederland, door zijn unieke combinatie van vroegrijpheid, gezondheid én hoge korrelopbrengst. Chevignon is één van de toprassen in hectolitergewicht in de proeven op Ebelsheerd.

Rgt Reform: nr. 1 kwaliteitstarwe van de Rassenlijst

Al jaren aan de top in bakkwaliteit en in de praktijk zeer stabiel in opbrengst, dat is Rgt. Reform. Een breed inzetbaar ras, voor zowel vroege als late zaai en ook tarwe-op-tarwe.

LG Cambria: vultarwe met ijzersterke resistenties

Dé low-input tarwe die met minimale gewasbescherming tot goede opbrengsten leidt. Heeft ijzersterke resistenties en bij de oogstspreiding is LG Cambria inzetbaar als latere tarwe.

LG Skyscraper: veelbelovende kiloknaller

Nieuwe biscuit/voertarwe met hoge gezondheid. Scoort nr. 1 in korrelopbrengst in Engelse rassenproeven. De LG Skyscraper heeft een zeer sterke resistentie tegen gele roest en is geschikt voor tarwe-op-tarwe. Een ras om in de gaten te houden!


Bekijk alle LG wintertarwerassen >