Met de ergste droogte achter de rug is het tijd de schade in de gazons op te nemen. Volgens begroeningsdeskundige Jan Krijnen is het belangrijk nu snel met de herstelwerkzaamheden te beginnen.  Augustus en september zijn daar qua bodemtemperatuur en vocht ideale maanden voor.

Het beeld in tuinen, openbaar groen en op recreatieterreinen is zeer wisselend. Waar niet beregend is overheersen de bruin-gele ‘savannes’. Waar wel beregend is, ging het ook niet in alle gevallen goed en zien we ogenschijnlijk dode plekken waar het water niet gekomen is.

Verticuteren en doorzaaien

Belangrijk is nu om vast te stellen in hoeverre nog enig herstel valt te verwachten en het dode organische materiaal uit de zode te verwijderen en af te voeren. Verticuteren en vervolgens doorzaaien met een supersnel vestigend grasmengsel (Recover 2 met Headstart GOLD-kiemversneller) is de enige remedie om gazons en grasvelden op korte termijn weer mooi te krijgen. De tijd dringt, want langer wachten werkt alleen maar verdere veronkruiding van het gazon in de hand. Is het gazon niet meer te redden? Ga dan over op herinzaai met hetzelfde mengsel, want dat bevat veel Engels raaigras!

Bekijk de instructiefilm

Ga aan de slag en kijk naar de instructiefilm van begroeningsdeskundige Jan Krijnen op https://youtu.be/zdedJkPtTjA.

Jan Krijnen laat zien hoe je droogteschade beoordeelt.

Meer weten over herinzaai of doorzaai met supersnel vestigend Recover 2 gras? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie.

https://www.advantaseeds.nl/grassen/gazongrassen/recover-2

Doorzaai met het supersnel vestigende Recover 2 herstelmengsel.