Als grootste veredelaar en aanbieder van ruwvoer- en krachtvoergewassen voor veehouders, is onze doelstelling om veehouders te helpen het maximale rendement uit hun hectares te halen. Naast het creeëren van de allerbeste rasgenetica, kennisdeling en persoonlijke advisering, zetten we in op het ontwikkelen van tools.

Tools kunnen veehouders veel extra inzichten geven en ondersteunen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Een mooi voorbeeld hiervan is online NIR: een mobiele analysetechniek, waarmee wij op onze proefvelden realtime drogestof en kwaliteit van mais en gras kunnen meten. In het mobiele LG lab hebben we deze technologie voor veehouders beschikbaar gemaakt. Uit een groot aantal inzendingen is het LG lab één van de vier genomineerden voor de Agribusiness Award 2020.

Mobiel LG lab voor analyse op locatie

Het LG lab is een koffer vol geavanceerde meetapparatuur, op basis van de Nabij InfraRood technologie. Onze ruwvoerspecialisten meten bij veehouders op locatie alle belangrijke parameters van vers gras en verse mais met dit lab. De uitslag komt binnen 6 seconden. 

Op deze manier weten veehouders wat de gehaltes zijn en kunnen zij sturen op voeding, bemesting en het oogstmoment van zowel gras als maïs. In de video zie je hoe we het LG lab samen met onze dealers inzetten voor de melkveehouder: 

Trots op de nominatie

De Agribusiness Award is bedoeld als een pluim voor een bedrijf dat met zijn handelen de positie van Nederlandse agrarische ondernemers in de veehouderij en akkerbouw weet te verbeteren. We zijn bij Limagrain dan ook zeer trots om uit de vele sterke inzendingen genomineerd te zijn voor de award! 

Analyse van vers gras op locatie bij de veehouder. De ruwvoerspecialisten van LG gebruiken het lab nu ruim 2 jaar. Daarnaast hebben onze dealers De Samenwerking en Hoogland BV het lab ook in gebruik om vers gras van hun klanten te analyseren.