Limagrain Nederland is met het mobiele LG Lab de winnaar van de Agribusiness Award van 2020. Dit is donderdagmiddag 26 november bekendgemaakt tijdens een live uitzending op Boerenbusiness.nl.

Met het LG lab hebben we technologie vanuit het veredelingswerk beschikbaar gemaakt voor de veehouder. Dit mobiele lab is van klein formaat, maar kan volgens de onafhankelijke jury van grote impact zijn voor de Nederlandse melkveehouderij. Niet alleen kan dit het financiële rendement van het boerenbedrijf verbeteren, ook helpt het LG Lab de uitstoot van stikstof terug te dringen.

"Wij zijn zeer blij met deze waardering, want het zijn allemaal heel sterke innovatieve kandidaten. Het was ongelooflijk spannend, deze prijs is een compliment voor ons hele team", zei Jos Groot Koerkamp, commercieel manager van Limagrain Nederland in een reactie. "Deze award van Boerenbusiness daagt ons in de agribusiness om elkaar te versterken."

Passend bij de tijdsgeest

Met de realtime vers gras analyse kunnen veehouders kosten besparen in het optimaliseren van de krachtvoergift en de bijvoeding. Ook levert het lab belangrijke informatie om meer melk uit eigen gras te halen en eigen eiwit beter te benutten.

"Het LG Lab levert zo op bedrijfsniveau een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van het stikstofprobleem. Het belang hiervan neemt, zeker als het gebruik van het mobiele lab landelijk wordt uitgerold, alleen maar verder toe. Daarmee voelt Limagrain Nederland met het LG Lab de tijdsgeest feilloos aan", zo concludeert de vakjury van de Award.

De jury laat daarnaast weten het te waarderen dat Limagrain Nederland het LG Lab niet primair heeft ontwikkeld voor het eigen financiële gewin, maar vooral als belangrijke tool voor de boer. De jury van de Agribusiness Award heeft daarom unaniem besloten de Agribusiness Award 2020 toe te kennen aan Limagrain Nederland", aldus juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen.

4 finalisten

Voor het bemachtigen van de award, een initiatief van Boerenbusiness, hebben zich dit jaar 27 bedrijven en organisaties aangemeld. De jury, bestaande uit Aalt Dijkhuizen, Pierre Berntsen en Jan Omvlee hadden ook dit jaar een zware kluif aan het selecteren van de genomineerden. Uiteindelijk kwamen daar 4 finalisten uit, naast Limagrain Nederland waren dat Lely met de Lely Orbiter, MSD Animal Health met het Porcilis Lawsonia vaccin en Koppert Biological Systems met de Natutec Drone.

De jury heeft in haar beoordeling gelet op de volgende criteria: de inzending moet een vernuftige verbetering of dienst zijn, een significante bedrage leveren aan de bedrijfsvoering en het rendement van een agrarisch ondernemer, beschikbaar en bewezen zijn in de praktijk en een groot potentieel hebben.

Meer weten?

Lees hier meer over het LG lab of neem contact met ons op.