In 2020 is Mesurol niet meer toegestaan als zaaizaadontsmetting voor maïs. Daarom heeft LG een unieke verzekering ontwikkeld onder de naam LG MaïsService. De MaïsService biedt een combinatie van de unieke zaadbehandeling Starcover en Force 20CS met een gratis zaaizaadverzekering in geval van vogelschade.

Mesurol verdwijnt – wat nu?

Bij het wegvallen van Mesurol als zaadontsmetting op maïszaad, moeten maïstelers in 2020 voor een andere oplossing kiezen. LG biedt daarom voor het volgende teeltseizoen een combinatie aan van het veelzijdige FORCE 20CS met de biostimulant Starcover op alle LG maïsrassen. Commercieel manager Jos Groot Koerkamp: “Starcover zet aan tot extra wortelgroei en meer microbiële bodemactiviteit en is in recent onderzoek van de Hogeschool Gent de enige biostimulator met een aanwijsbare meeropbrengst van meer dan 5%. Zo verzekeren we de teler – naast de hoogst mogelijke bescherming tegen bodemplagen en vogelvraat na inzaai – ook van een vitaler en weerbaarder gewas gedurende het verdere seizoen.”

LG MaïsService: extra verzekering

Mochten telers ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch vogelschade constateren, dan zitten ze met de LG MaïsService nog altijd 100% safe. Groot Koerkamp: “Wij vergoeden in dat geval het maïszaad nodig voor over- of bijzaai bij meer dan 25% plantuitval. Dat is onze belofte voor seizoen 2020!”.

Wat belooft de LG MaïsService?

Een totaaloplossing voor teeltbescherming, die is inbegrepen in de zaaizaadprijs.

  • Zaadbehandeling Starcover + Force 20CS op een LG maïsras naar keuze
  • Bijzaai en overzaai in geval van vogelschade 100% vergoed door LG*

Let op: om gratis mee te doen aan de LG MaïsService moet je maïsaankoop voor 1 mei 2020 geregistreerd worden op www.lgseeds.nl/maisservice.

* Conform de voorwaarden op www.lgseeds.nl/maisservice.