Voor de 5e keer organiseert maisveredelaar Limagrain (LG) samen met NAJK de MaisChallenge. De uitdaging van deze editie wordt het verkleinen van de ‘yield gap’ in snijmais. Dat is het verschil tussen de genetische opbrengstpotentie van een maisras en de opbrengst die telers in de praktijk oogsten. Ga jij de uitdaging met ons aan?

MaisChallenge is een project waarin maisveredelaar LG jonge veehouders wil helpen zo veel mogelijk rendement uit de maisteelt te halen. Dat doen we door onze kennis over de teelt, regelgeving en benutting van snijmais met je te delen. Middels praktijkbijeenkomsten, persoonlijke begeleiding door onze ruwvoerspecialisten en het delen van ervaringen in Whatsappgroepen tillen we de maisteelt samen naar een hoger plan. MaisChallenge deelnemers halen steevast fors hogere opbrengsten van hun percelen dan gemiddeld!

Mooie prijzen te winnen

Daar komt nog bij dat er mooie prijzen te winnen zijn. Elke deelnemer krijgt sowieso 2 hectare gratis maiszaad en persoonlijke begeleiding van een LG ruwvoerspecialist. Deelnemers die de meeste punten scoren winnen een studiereis naar de Auvergne (Frankrijk), een smartwatch of een bluetooth speaker.

Meld je bij NAJK aan voor MaisChallenge 2020 >>

Verbouw je snijmaïs of werk je op een veebedrijf met snijmaïsteelt, meld je dan aan. Dat kan op www.najk.nl/maischallenge. Daar vind je ook de wedstrijdvoorwaarden. Ben je laatstejaars student op een HAS of AOC en wil je als scholenteam meedoen, vul dan het formulier voor schooldeelname in. Je moet dan wel over minimaal 2 ha grond beschikken! De inschrijvingstermijn loopt tot 20 januari 2020 of eerder als het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Wees er dus op tijd bij!