De nieuwe Aanbevelende Rassenlijst wintertarwe voor seizoen 2019 is gepubliceerd. De Rassenlijst bevat de resultaten van onafhankelijk wintertarwe-rassenonderzoek op 6 locaties in Nederland. 

Low-input voertarwe geeft hoogste rendement

In de teelt van voertarwe wordt je rendement niet alleen bepaald door de korrelopbrengst, maar zeker ook door de teeltkosten. Stevige rassen met sterke ziekteresistenties noemen we low-input rassen, die met lage teeltkosten toch hoge opbrengsten halen.

Het middenlate ras Racoon is een echt low-input ras: hij beschikt over een breed pakket zeer sterke ziekteresistenties, af te lezen aan zijn hoogste opbrengstcijfers in de proeven zonder ziektebestrijding (106!). Ook Diantha is een sterk ras, dat met name in het Noordelijk teeltgebied goed tot zijn recht komt. Henrik bewijst in de praktijk al jaren zonder problemen stabiel goede opbrengsten te leveren.

rgt Reform: bedrijfszekere baktarwe

In de rubriek baktarwe blijft rgt Reform aan de top als het gaat om bakkwaliteit. rgt Reform scoort de hoogste cijfers op brood- en deegkwaliteit. In de praktijk is dit ras bovendien enorm bedrijfszeker in stevigheid, ziekteresistenties en stabiel hoge korrelopbrengsten met hoge hectolitergewichten.

Bekijk de Aanbevelende Rassenlijst wintertarwe 2019.