Inzicht in je actuele graskwaliteit is de sleutel om nog meer melk uit gras te halen en eigen eiwit beter te benutten. Daarom ontwikkelde Limagrain het mobiele LG Lab, dat in 8 seconden een grasmonster analyseert. Met het LG Smart Lab staat de nieuwste generatie analyse-apparatuur voor de deur.

Dit apparaat laat het zich het best vergelijken met een lasergun. De kleine omvang en de accu maken het apparaat nog flexibeler in gebruik, een stroompunt is niet meer nodig. Richt op een vers grasmonster, scan dat en druk op de knop. In het scherm verschijnen de resultaten: de gehaltes aan drogestof, eiwit, suiker, celwanden, ruw as, NDF- verteerbaarheid en VEM. 

In de video vertelt Jos Groot Koerkamp hoe het werkt:

Korter op de bal spelen

Inzicht in de werkelijke eiwit- en voederwaarden helpt om in je grasland- en voermanagement veel korter op de bal te spelen. Zo kun je het meest optimale inschaar- of maaimoment vaststellen. En je weet dan ook precies of je met meer of minder eiwitbrok in het rantsoen moet rekenen. Zo kan het LG Smart Lab bijdragen aan het verlagen van je voerkosten en het terugdringen van stikstofverliezen. En het is ook nog eens een handig hulpmiddel om te beoordelen welke percelen in aanmerking komen voor door- of herinzaai.

Deze nieuwste NIR-technologie wordt via twee kanten toegankelijk voor LG-telers. Via onze regionale ruwvoerspecialisten, die het lab straks bij zich hebben. Daarnaast kunnen voerdealers en -adviseurs ermee aan de slag, waarbij LG dan de kwaliteit van de ijklijn waarborgt en up-to-date houdt.