Paarden zijn net als koeien planteneters, maar toch stellen ze andere eisen aan gras dan herkauwers. Wat typeert de optimale paardenweide?

Paarden zijn echte grazers en ingesteld op een geleidelijke, langdurige opname van gras. Voor het verteren van het moeilijk afbreekbare cellulose beschikken ze niet over een meermagenstelsel, maar over een goed ontwikkelde blinde en dikke darm (en een kleine maag). Uit het vezelrijke gras halen ze het leeuwendeel van hun energie. Zorg dus voor een aanbod van kwalitatief goed gras, zodat bacteriën in de darmflora optimaal hun werk kunnen doen.

Stevige graszode

Waarin een paard zich ook onderscheidt van het rund is zijn graasgedrag. Een paard bijt het gras af en is veel selectiever. De grassen in de zode moeten daarom een laag groeipunt hebben en gevarieerd van samenstelling zijn. Door toevoeging van extra graslandkruiden voorkom je gezondheidsproblemen en gedragsafwijkingen. En natuurlijk moet de graszode bestand zijn tegen het gedraaf van de paarden.

LG biedt met het mengsel Topcheval de ideale samenstelling voor paardenweiden. De gebruikte grassoorten zorgen voor een persistente en stevig verankerde zode met grote (her)groeikracht. Smaak, structuur en voedingswaarde zijn met het gevarieerde aanbod gewaarborgd. Voor toevoeging van extra sporenelementen, vitamines en mineralen is er het kruidensupplement Topcheval Kruidenmix (duizendblad, smalle weegbree, kamille en fenegriek) voor topfitte dieren.

Bekijk de Topcheval productinformatie en verkooppunten >>