HAVERA 5 kruidenrijk

HAVERA 5 kruidenrijk


  • Weiden en maaien, Graskruiden
  • Energierijk, Structuurrijk, Met klaver, Droogtetolerant
HAVERA 7 structuur

HAVERA 7 structuur


  • Alleen maaien
  • Structuurrijk

Weidemengsels voor het hoogste rendement uit eigen gras

Gras zorgt voor eiwit en structuur in het rantsoen. Bij weidegras gaat het niet alleen om de opbrengst, maar ook om de inhoud. Goed verteerbaar, smakelijk gras met veel eiwit en suiker geeft de meeste liters melk tegen de laagste kostprijs.

LG HAVERA weidemengsels zijn alle 7 samengesteld voor een specifiek gebruiksdoel. Wordt een perceel beweid of alleen gemaaid, of ligt de nadruk op extra structuur? Via de keuzetool links op deze pagina maak je de optimale keuze, voor het hoogste rendement van elke hectare grasland.

De 7 LG HAVERA weidemengsels bevatten toprassen uit de Nederlandse Rassenlijsten die zijn geselecteerd op de hoogste energiewaarde, smakelijkheid en benutting. Dit zorgt voor de hoogste voerefficiëntie uit weidegras, zo bleek ook uit diervoederproeven door Schothorst Feed Research. Je herkent de mengsels aan het voederwaarde-garantielabel LG Animal Nutrition.

Voor een optimale opkomst en vestiging van het graszaad zijn al de weidemengsels voorzien van de zaadcoating Headstart Advance. Deze coating van organische sporenelementen en fosfaat bevordert de kieming en begingroei, voor een vlotte start.