De resultaten van het onafhankelijk rassenonderzoek snijmais, uitgevoerd door WUR, zijn gepubliceerd in de nieuwe Aanbevelende Rassenlijst snijmais 2021. Deze lijst is dé bron van betrouwbare rasinformatie die je bij de rassenkeuze kunt gebruiken.
 

Bekijk de nieuwe rassenlijsten hier online >>

Op de Rassenlijst worden alleen maisrassen geplaatst die 3 jaar op rij minstens even goed of beter dan het lijstgemiddelde presteren. Maisrassen die de lijst halen presteren dus bewezen goed in de Nederlandse groei-omstandigheden.

Vroege rassen met hoge opbrengstpotentie

Als enige Nederlandse maisveredelaar werkt LG al decennia lang aan het ontwikkelen van vroege maisrassen met een hoge voederwaarde-opbrengst. Met succes: onze zeer vroeg rijpe rassen kunnen in een kort groeiseizoen opbrengsten van ruim 22 ton drogestof én 22.000 kVEM per hectare produceren, is te zien op de Rassenlijst.

Vanwege de vanggewasverplichting kiezen daarom steeds meer telers op zand- en lössgrond voor vroege mais, om voor 1 oktober rijp te hakselen. Ten opzichte van middenvroege mais kost dit nauwelijks nog opbrengst. Wel heb je minder kans op structuurschade én je hebt gelegenheid om gras of een vanggewas na te zaaien.

Uitblinkers voor seizoen 2020

In de groep zeer vroeg – vroeg blinken de rassen LG 31.205, LG 31.207 en LG 31.214 nog altijd uit in VEM-opbrengst. Nieuw opgenomen is LG Bobbey: een vroeg massa-ras voor veel tonnen mais in maisrijke rantsoenen.

In de middenvroege groep is LG 31.245 nieuw opgenomen. Met een gemiddeld zetmeelgehalte en hoge opbrengstpotentie zeer geschikt voor maisrijke rantsoenen in zuid- en zuidoost-Nederland. Op de korrelmaislijst is LG 31.219 nieuw, met een hele hoge score voor korrelopbrengst.

Zaai op zeker met de LG maisservice

Voor komend seizoen is er dus weer een ruime keuze uit hoogwaardige kwaliteitsrassen van LG die uitblinken in voederwaarde-opbrengst per hectare, dus rendement. Om dat rendement veilig te stellen zonder Mesurol kies je voor de LG MaisService: zaadbehandeling Starcover Force inclusief gratis overzaaiservice. Bekijk in de video hoe het werkt: